Followers

Thursday, 15 May 2014

Rayyan dh 10 bulan ++... Yeayyy!!!

Ok, ni nak buat short entry je... Konon...
Rayyan dh tumbuh gigi sehari sebelum genap 10 bln...
Hari Jumaat, 25/4/14 bersamaan hari pengkebumian Cu Nora, gigi bawah adik pon muncullah sebatang... Selang 3 hari, lg sebatang pon tumbuh... :)
Kakak irsa dulu mase 11 bln bru gigi bawah naik 2 btg sekaligus... :)



Adik pon semakin lasak xhengat...
Masuk 10 bln try bg cauliflower habis elergik teruk...
So, setakat ni barli, cheddar cheese & cauliflower mmg NO NO NO!


Dlm pic xketara tp kalo real mmg terukla nmpk ruam2 naik penuh kepala... Huhu, sian adik...


Sejak2 ada gigi, makin aktif la adik menggigit...
Ok, mmg mama la mangsa utama kannnn...
Gigit2, tarik2 pastu sengih2...
Adoila anaaaakkkk...
Sakit tau x... Tp tgk dia sengih2 xjd nak marah...



Pastu, start cuti hari wesak 13 Mei 2014 adik dh boleh merangkak secara betul...
Sebelum ni mcm menyusur ke menjulur ke ntah panggilannya...
Tp mmg ala2 komando la laju dia mengemop umah sebelum ni...
Skrg dh merangkak tp dh penat je terus merayap mcm sebelum ni...
Sbb lg laju dh merangkak kot kan... Hehehe...
Adik pon dh mula menapak 2-3 small baby steps...
Bangun sendiri, meniti kat kerusi & rak TV tu mmg dh lama lulus...
Nak menapak sendiri je blom lg...
Cepat dikkkk, kakak irsa dlu pon 10 bln dh menapak & merangkak sekaligus...
Dh dpt kaki nnt lg ligat la dua beradik ni buat keje depa... Hehe...


Haaa, hari ni pulak on the way pi umah ibu pg td mama ajar irsa 'apa agama kita?' pulak...
Ulang2 bnyk kali td & dia dh boleh ingat la - ISLAM
Siapa Tuhan kita? & Siapa Nabi kita? mmg Irsa dh passed!
Tp still akan tnya hari2 masa dlm kete...
Laju je dia jawab ALLAH & Nabi Muhammad... :)
Harap2 dialog mama hari2 dgn kakak secara xlangsung akan diserap oleh adik Rayyan...
InsyaAllah... Amiinnn...
Sesungguhnya, IBU la sekolah pertama anak2... 
Semoga mama dpt jd mama yg terbaik utk anak2 mama... Amiinnn... 
Love u both a lot!!! ^_^