Followers

Wednesday, 29 October 2014

My 1st babywearing event!


Last weekend, 11/10/2014 dpt jgk join event yg dianjurkan oleh group Northern Babywearers sempena international babywearing week 2014 (IBW2014)...
Luckily, event ni dipadamkan kat Queensbay Mall Penang... So, dptla aku join...
Kalo buat jauh2, kebarangkalian nk join tu agak rendah la... Haha...
Actually, 21/9 aritu pon ada gathering kat queensbay tp mase tu aku join rombongan merisik ke weng dalam, kedah nun utk abg aku... So, xdptla join mase tu...

Dlm pkul3 kami semua berkumpul kat depan coffee bean... Aku smpai dlm 3.15 camtu tp nasib baik still xmula lg & semua pon masih tggu2 org lain jgk... Say hai2, salam2 & sempat la amik2 gambo dulu... Gambo tu yg penting ye tuan2 & puan2 sekalian... Hehe... 





Sempat jgk berkenalan & bergambar dgn mommy yg guna ssc boba 4g tweet jgk...




Acara yg dijalankan lpas tu ialah babywearing walk.... Rayyan sedap je tido sepanjang walking session tu sbb mmg time tido dia... Tujuan walk tu utk spread awareness la kat public ttg kebaikan babywearing & juga utk exposed org ramai ttg kepentingan safe babywearing iaitu dgn guna proper baby carrier dll... Mase walk2 tu sempat jgk aku & adik aku bergambar dgn watkan hantu utk promosi movie seram tajuk seventh kot kalo xsalah...



Pastu ada sharing, testing, 'royan-ing' & 'Raba-ing' session with all the participants...
Aku sempat la try test 3 jenis woven wrap dgn 3 carry styles yg berbeza...
Mmg best sgt & rase mmg kena menabung utk beli wrap pulak pasni...
Ring sling ada satu je haritu kalo x salah so aku pon xsempat nk cuba...



Event tu berlangsung dlm 2 jam lebih jgk la... Masuk jam kedua anak2 aku mula buat perangai & dh mula boring... 


Bergambar dgn azreen... 1st person yg aku tgk buat demo wrap depan aku mase open house raya puasa yg lepas... Few days lpas tu baru beli boba 4g tweet ni... :)





Gambar lagiiiii.....




Walaupon anak2 dh mula meragam tp gigih jgk nk tggu smpai abes sbb tggu Lucky Draw...
Alhamdulillah, mmg aku antara 7 org yg bertuah dpt hadiah... 1st time join dpt pulak hadiah lg... Mmg happy sesgt ler... Sebelum dpt hadiah aku kena wat practical test dulu... Legaaaa sgt sbb lulus! :)



With kak min @ Jessie Chew, organizer event merangkap org yg tlg register nama utk aku... 
TQ sis! Ape2 pon ilmu yg dapat drpd event ni lg berharga... Seriously! :)


Agak2 aku dpt ape ek? Set Safi??? No no no no no...



Taraaaaaa.... I won this!


Produk2 rambut brand WELLA... 1st time hoiii pakai set2 gini... Walaupon produk ni khas utk colored hair, tp hentam saje lahhh... Wangi semerbak la rambut mak pasni... Kui3... Produk ni pon worth rm168... So, thanks a lot to the sponsor, sis aisyah... Ade yg dpt brg2 baby, produk muka & mcm2 lg laaa... Plg best hadiah utama... Dpt boba 4g tajaan aboo family... Aku dpt yg ni pon dh Syukur Alhamdulillah... :)

Hopefully, pasni dpt join lg event2 pasal babywearing... Ni pulak pic2 ktorg jalan2 lpas event tu selesai...



That's all for now... Happy Babywearing u ols... Tata~












No comments:

Post a Comment