Followers

Wednesday, 9 April 2014

Warded... admitted... Get well soon my darling babies....

Bismillahirrahmaanirrahiim....
Setelah lebih kurang 2 mggu irsa & rayyan demam+batuk+selesema akhirnya semalam 7/4/14 diorg berdua kena tahan wad jgk...

Ptg isnin balik dr sek buat kesekian kalinya kuterpaksa membawa bebudak 2 org ni tanpa en. Hubby menemani... nak buat camne, kekangan tugas suami yg susah nk mohon balik awal dll terpaksa aku fahami la...


Isnin lepas 31/3/14 kami dh bwk anak2 ke KKIA Jln Perak tp nmpknya tahap kesihatan diorg masih jgk tak ok... huhuhu... aritu sbb suhu irsa terlalu tinggi 39.6 (walaupn nmpk aktif je dia) doktor mntk dua2 utk buat pemeriksaan darah...


Hasil pemeriksaan darah, dua2 ok je... Bukan demam denggi atau apa2 yg serius... Viral fever katenye... So, just dpt ubat jela... Tp dok makan seminggu pon lagu tu jgk... Adik batuk & selesema makin teruk walaupon makan ubat... Kakak demam xkebah2 sbb mmg jenis pyh gile nk makan ubat... Huhuhu...


Seminggu lpas tu, hari isnin 7/4 balik dr sek (borong patchwork dulu 2 set...total 3 set dhla) terus bawak lg sekali bebudak pi KKIA Jalan Perak... Tp sbb ku sorg2 aje, mmg dpt cek adik jela... Tenaga manusia xckup kalo nk cek kakak sekali sbb dia mst akan mngamuk2 punya... Dok tgk adik kena amik darah & x-ray hari ni pon dia yg over memekik... Huhuhu... Alahai kakak...



So, mmg kesian la tgk Rayyan kena amik drh lg sekali... Last week amik kat kaki... Kali ni kat tangan kiri pulak... Huhuhu... Mase x-ray, sorg staf tu bwk lari irsa kejap... Mmg melalak xhengat la dia mengajak balik... Jenuh nak pujuk dia... Sbb mengantuk sama tu yg buat perangai tu...



Lepas jumpa doc, dia kata memula nk bg antibiotik je tp bile tgk x-ray nmpk mcm ada jangkitan kuman cket kat paru-paru sbb dh almost 2 weeks adik demam+batuk+selesema kan... So, dia kata mmg kena admit ward... Dia suruh pi wad kecemasanterus ptg ni... Sebelum balik umah packing ape yg patot, mama bg anak2 nomnom dlu sbb masing2 dh lapar & penat... Tetido dua2... Aduhaiii... Siannye tgk anak2 x sihat camni... Gelagat anak2 kat dlm wad akan diupdate dlm entry seterusnya... Sekian... I love my babies... :)