Followers

Thursday, 26 February 2015

Hello February!!!

Pejam celik pejam celik dh masuk bulan 2 dah... cepatnye rase... so far, semuanya ok je cuma rase penat sikit nak adapt dgn situasi baru... irsa dh mula sek, dh kena iron pulak baju2 dia... dahla mama dia ni mmg pemalas no. 1 bab gosok baju ni... huhuhu...
Setakat dh 3 minggu ++ Irsa pergi tadika ni dia nmpk dh makin improve... dh bnyk yg dia blaja... drama pagi2 dh kurang sikit tp mmg mandi style koboi jela dia pagi2... xpela, malam baru kite dobi dia kasi wangi2...
Irsa dh pandai nyanyi lagu Pulau Pinang, dh hafal sikit2 Rukun Islam & dh pandai tulis huruf A & B walaupon tulisan tu xla bape nk lawa sgt... ok la bg budak yg umurnya 3y2m kan...
Pastu dia dh lancar nyanyi lagu 25 Rasul, lagu bulan2 dlm Islam & dah tau hari2 dlm seminggu/days of a week... bulan Jan, Feb - Disember pon dh boleh hafal sikit2... bab2 nyanyi ni mama la yg ajor sbb smbil2 dlm kete & baring2 nak tido pon boleh praktis dh... TQ la kat Raihan yg nyanyi nasyid2 yg sgt membantu ibu bapa & anak2 utk mengenal & menghafal doa & nama2 Rasul dll... bab2 yg nak kena fokus & tulis2 ni mama xsempat sgt... kecuali bab homework tu terpaksa la mama monitor jgk... adoiii, bkn senang rupenye nk tggu & ajar anak siapkan homework... hilang sabor kdg2 dibuatnye... tp happy sgt2 bile tgk irsa dh pandai tulis sendiri...
Bab izzul rayyan pulak... dia dh genap 1y7m & dh makin bnyk perkataan yg dia boleh sebut... mama, papa, kakak, fish, ball, bag, air, nasi, nenek, tok wan, atok, opah, chik, mandi, hujan, baby & bnyk lg perkataan yg kite boleh faham kalo dia sebut walaupon ada sebutan yg xberapa jelas... mengira satu, dua tiga - sepuluh & one two three pon dia dh boleh ikot sikit2... slalu praktis mase turun naik tangga umah ibu la... Rayyan pon dh pandai ikot arahan, dh pandai panjat2 kerusi meja & makin lasak... bab kuat menggigit & suka mengamuk tu pon still maintain je lg...
Sekian utk catatan kali ni... tata... 

No comments:

Post a Comment